Hírek


Megyei események
2019. február 21. 08:04
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 21 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kecskeméten, a Téglás utcában egy elhagyatott ingatlanban, tíz négyzetméteres területen összehordott szemét égett, szerdán délelőtt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Egy kisméretű kuka égett Kecskeméten, a Piaristák terén, szerdán délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották.

Szerdáról csütörtökre virradóra egy lakatlan családi ház saralásos tűzfala és tetőszerkezete égett, parázslott Tompán, az Eötvös utcában. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Egy kamion és egy tehergépkocsi ütközött az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kecskemét térségében, csütörtökön hajnalban. A balesetben ketten megsérültek. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy sérültet feszítőhenger segítségével szabadítottak ki a járműből, majd átadták a mentőknek.

Szerdán tizennyolc esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, két esetben kérték a segítségüket kidőlt, nagyméretű fák eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Fokozott figyelmet kell fordítani az évről évre jelentkező veszélyforrásra: az erdő- és vegetációtűzre. A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez a most következő időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tüzek is gyorsan továbbterjedhetnek. Fontos a szabadtéri tüzek megelőzése, ezért a szabadtéri égetés szabályait betartva, fokozott óvatossággal tartózkodjon mindenki a szabadban!