Hírek


Megyei események
2019. február 22. 08:48
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 9 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy személygépjármű fának ütközött Apostagon, a Vasút utcában, csütörtök reggel. A balesetben egy ember megsérült. A solti hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kecskeméten, egy telephelyen lévő platós kisteherautó fülkéje égett, csütörtökön délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Bácsbokodon, az Arany János utcában egy lakóépület kéményében, korom és kátrány izzott, csütörtökön este. A bácsbokodi önkéntes és a bajai hivatásos tűzoltók a kazánból illetve a kéményből az éghető anyagot eltávolították, értesítették a kéményseprőt. Személyi sérülés nem történt.

Egy családi ház kemencéjének kéményében a korom beizzott Hercegszántón, a Kossuth Lajos utcában, csütörtökön este. A nagybaracskai hivatásos tűzoltók a kéményből az éghető anyagot eltávolították, értesítették a kéményseprőt. 

Csütörtökön hat esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

 

Fokozott figyelmet kell fordítani az évről évre jelentkező veszélyforrásra: az erdő- és vegetációtűzre. A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez a most következő időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tüzek is gyorsan továbbterjedhetnek. Fontos a szabadtéri tüzek megelőzése, ezért a szabadtéri égetés szabályait betartva, fokozott óvatossággal tartózkodjon mindenki a szabadban!

 

Fotó: Kiskőrös HTP


 

Kapcsolódó képek:

Megyei események Megyei események Megyei események
>>> További képek a galériában <<<