Hírek


Megyei események
2019. március 12. 07:56
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 11 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy hektáros területen tömörített kommunális hulladék égett Kecskemét külterületén lévő hulladéklerakó területén, hétfő hajnalban. A kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai, a kiskőrösi és a ceglédi hivatásos tűzoltók, közel ötven tűzoltó, nyolc vízsugárral dolgozott a lángok megfékezésén a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A munkálatokat több erőgép is segítette. A lángok megfékezését az erős szél nehezítette. A tűz környezetében, több ponton méréseket végzett a katasztrófavédelmi mobil labor, ezek során sehol sem mutattak ki a lakosságra káros vagy veszélyes anyagot a levegőben. A tűzesetben senki nem sérült meg. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indul.

Egy személyautó árokba borult az 53-as számú főút Akasztó és Dunatetétlen közötti szakaszán, hétfő délelőtt. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A solti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy negyven négyzetméter alapterületű melléképület és a benne tárolt traktor égett Kiskőrösön, a Komáromi utcában hétfő délelőtt. A kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a kiskőrösi önkéntes tűzoltók három vízsugárral eloltották a tüzet. Az eset során senki nem sérült meg.

Letért az úttestről és felborult egy személygépkocsi 51-es számú főúton Baja közelében, hétfő délután. A bajai hivatásos tűzoltók az autót kerekeire állították és áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki nem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy hatvan és egy negyven négyzetméteres, fa szerkezetű állattartásra és szalmabálák tárolására használt melléképület Kecskemét, Matkó tanyán, hétfő este. A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. Az eset során senki nem sérült meg.

Hétfőn nyolc esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

 

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy


 

Kapcsolódó képek:

Megyei események Megyei események Megyei események
>>> További képek a galériában <<<