Hírek


Megyei események
2019. március 13. 07:32
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 9 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Szalmabála égett Soltvadkert külterületén, kedd délelőtt. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. 

Solton, a Tamási Áron utcában egy lakóépület kéményében a lerakódott korom égett, kedd délután. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók az izzó részeket eltávolították, a kéményseprőt értesítették.

Kecskeméten, a Csáky utcában lévő egyik épület tetejéről lógott egy lemez, kedd délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a bádoglemezt kéziszerszámokkal eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Egy személyautó motorterében keletkezett tűz Kecskeméten, a Nyíri úton, kedd este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Kedden hat esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a segítségüket lehasadt, nagyméretű faág és megdőlt fa eltávolításához.