Hírek


Megyei események
2019. március 18. 08:07
Az elmúlt 48 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 20 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Összeütközött egy kamion és egy személygépkocsi az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán Lajosmizse térségében, szombat reggel. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd levontatták az úttestről, ezt követően átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy terepjáró és egy személyautó ütközött össze az 51-es számú főút hartai szakaszán, a főút és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében, szombat délelőtt. A balesetben ketten megsérültek. A kalocsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Megrongálódott egy gázvezeték Dunaföldváron, a Dankó Pista utcában, szombaton kora délután. A dunafödvári önkéntes tűzoltók biztosították a helyszín, míg a gázszolgáltató szakemberei a szivárgást megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Kecskeméten, a Liszt Ferenc utcában lévő társasház egyik lakásának konyhájában keletkezett tűz, szombat délután.  A tüzet egy szabadnapos tűzoltó eloltotta. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a területet átvizsgálták és kiszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

Egy gépjármű kiütött egy gázcsonkot Kecskemét-Hetényegyházán, a Honfoglalás téren, szombat délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, a helyszínt biztosították. A gázszolgáltató szakemberei a szivárgást megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap délután Baján, a Bajcsy-Zsilinszky utcában két személyautó ütközött, a balesetben érintett járművek egy közvilágítási oszlopot kidöntöttek. A balesetben három ember megsérült. A bajai hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

A hétvégén tizenkilenc esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

 

Fotó: Baja HTP