Hírek


Megyei események
2019. március 21. 07:42
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 20 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy családi ház kéménye mellett lévő cserépléc és szarufa izzott, Kiskunmajsán, a Kővágó utcában, szerda délután. A kiskunmajsai hivatásos és a kiskunmajsai önkéntes tűzoltók egy vízsugárral az izzást megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Balotaszálláson, az Ady Endre utcában egy családi ház kéményében a lerakódott korom izzott, szerda délután. A tulajdonos a kazánból az éghető anyagot eltávolította. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a kéményt átvizsgálták, az izzó részeket eltávolították, a kéményseprőt értesítették.

Huszonkét körbála égett Dunafalva külterületén, szerda délután. A dunafalvi önkéntes, a nagybaracskai és a bajai hivatásos tűzoltók a bálákat erőgép segítségével széthúzták és egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Kecskemét-Katonatelep külterületén fenyőerdő aljnövényzet égett több mint hatezer négyzetméteres területen, szerda délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

Szerdán további tizenhat esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.