Hírek


Megyei események
2019. március 22. 07:55
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 20 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy kazánház füstelevezőjében korom égett Nyárlőrincen, a Kossuth Lajos utcában csütörtök délelőtt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók megszüntették az izzást és az égést. Személyi sérülés nem történt.

Személyautókat szállító kamion és egy kisteherautó ütközött össze az M5-ös autópályán, a Budapest felé vezető oldalon Kecskemét térségében, csütörtök délután. Az ütközés következtében a kisteherautó az árokba hajtott. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisteherautót, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Jászszentlászlón egy családi ház kandallójának kéményében a lerakódott kátrány izzott, csütörtök este. A tulajdonos az éghető anyagot a kandallóból eltávolította. A kiskunmajsai hivatásos tűzoltók a kéményt hőkamerával átvizsgálták, a kéményseprőt értesítették.

Fülöpszállás külterületén 15-20 hektáros területen, foltokban bozótos és nádas égett, csütörtök délután. A solti, a kiskőrösi és a kecskeméti hivatásos, valamint a szabadszállási önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Csütörtökön további tizenhét esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.