Hírek


Nagy bajt okoz a gyújtogatás – NE TEDD!
2019. március 22. 20:19
Ma 18 óráig megyénk területén 26 esetben volt szükség a tűzoltók beavatkozására. 15 helyszínen a száraz fű, erdő aljnövényzete, valamint egy erdő tüze okozott feladatot.

Jellemzően a kertekben felhalmozott növényi hulladék elégetése volt a szabadtéri tüzek oka. A jelenlegi csapadékszegény időszak különösen kedvez az ilyen jellegű tüzek terjedésének. Az emberi gondatlanságból eredően, valamint az időjárásnak köszönhetően bekövetkező esetek felszámolása nagy energiákat igényel a tűzoltóságok részéről.

A legtöbb esetben gaz, száraz fű égett, azonban Kiskunhalas és Zsana között egy kb. 20 hektáros vegyes erdő kapott lángra, melyhez összesen 7 településről 9 járművel 38 tűzoltó érkezett az oltáshoz. Az érintett területen nagy kihívás volt a helyszín megközelítése, valamint az elszórt tanyák védelmének biztosítása. Csak a tűzoltók elszántságának köszönhető, hogy senkinek nem tett kárt a tűz az értékeiben.

A vegetáció tüzek mellett Sükösdön egy 120 m2-es melléképület kapott lángra. Az épületből 3 gázpalackot hoztak ki a tűzoltók. Az eset során személyi sérülés nem történt.

 

Néhány tanács a biztonságért:

http://bacs.katasztrofavedelem.hu/hirek/3992-fokozott-figyelem-szabadteri-tuz