Hírek


Megyei események
2019. április 01. 08:03
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 20 tűzesettel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Öregcsertőn, a Kalocsai utcában egy lakóingatlan udvarán összehordott fa bontási törmelék égett, vasárnap délután. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy mosógép egy családi ház fürdőszobájában Tázláron, a Kecskeméti utcában, vasárnap délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók egy porral oltóval eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Ötszáz négyzetméteren nádas csatornapart égett Izsákon, a Bihari utcában, vasárnap délután. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók a lángokat egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók egy holttestet találtak a tűzzel érintett területen. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Szabadszállás külterületén, három hektáron erdő aljnövényzete, valamint szalmabálák égtek, vasárnap délután. A szabadszállási önkéntes, valamint a solti és a kecskeméti hivatásos és a szabadszállási önkormányzati tűzoltók a tüzet három vízsugárral, kéziszerszámokkal eloltották. 

Egy személygépjármű motortere füstölt Baján, a Szabadság úton, vasárnap este. A helyszínen tartózkodók egy porral oltóval a tüzet eloltották. A bajai hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett részt átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

Egy trágyarakás égett Bácsalmáson, a Jovánovics utcában, vasárnap este. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A tűzoltók munkáját egy erőgép segítette.

Kigyulladt egy több gépkocsi számára kialakított garázs és egy személyautó Kecskemét külterületén, vasárnap késő este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap tizenhárom esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

 

Fotó: Kiskőrös HTP