Hírek


Megyei események
2019. április 04. 08:04
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 12 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy személygépjármű motortere égett Vaskúton, a Bem József utcában, szerda délelőtt. A helyszínen tartózkodók a tüzet eloltották. A bajai hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett részt átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat egy vízsugárral elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Baja HTP

Szerda délelőtt több bejelentés is érkezett, melyek mindegyikében a Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa közötti vasútvonal több kilométeres szakaszán, több helyszínen égő tüzet jeleztek. A vasúti sínek melletti száraz növényzetben a lángok gyorsan terjedtek, több helyszínen 200-500 méter hosszan száraz fű, nád, valamint erdő aljnövényzete égett. A kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai, a kiskunhalasi, a kecskeméti és a kisteleki hivatásos, valamint a kiskunmajsai önkéntes tűzoltók vettek részt a lángok megfékezésében a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

Kigyulladt egy nehezen megközelíthető nádas, bozótos, lápos terület Kecel és Kiskőrös között, szerda este. A tűz mintegy öt-nyolc hektárt érintett. A kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a keceli önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel oltották a tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával.

Szerdán további kilenc esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket kidőlt fa eltávolításához.

 

Fotó: Kiskőrös HTP