Hírek


Megyei események
2019. április 10. 08:17
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két személygépkocsi ütközött össze Mélykúton, a Rákóczi úton, kedd délután. A mélykúti önkéntes és a jánoshalmi önkormányzati tűzoltók az autókat áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki nem sérült meg.

Kiskunfélegyháza külterületén lévő tanyán egy macska trapézlemezzel borított tároló és a mellette lévő medence fala közé szorult, kedd este. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók kézi erővel kiszabadítottá a macskát és átadták a tulajdonosnak.

Szerda hajnalban Kalocsa, Negyvenszállás településrész határában húsz négyzetméteren trágyarakás égett. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Kedden négy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz és két esetben pedig megdőlt fák eltávolításához.

 

Fotó: Bács-Kiskun MKI - archívum