Hírek


Megyei események
2019. április 15. 07:53
Az elmúlt 48 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Szabadszálláson, a Mátyás király téren egy épületről vakolatdarabok hullottak a járdára, szombaton délután.  A szabadszállási önkormányzati tűzoltók a területet kordonszalaggal lezárták. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy harminc négyzetméteres faház Lajosmizse közelében, az 5-ös számú főút mellett, szombatról vasárnapra virradóra. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók egy gázpalackot kivittek az épületből. A tűzesetben senki sem sérült meg. A lakók rokonoknál lettek elszállásolva.

Ladánybene közelében, az 5202-es úton egy személygépjármű akácfának ütközött, az ütközés következtében a fa az útra dől. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a fát az úttestről eltávolították. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Megközelítőleg háromszáz körbála kapott lángra Kiskunmajsa külterületén, a Jászszentlászló felé vezető út mellett, vasárnap hajnalban. A kiskunmajsai és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A tűzoltók munkáját erőgép is segítette.

Egy húsz négyzetméteres garázs égett teljes terjedelmében Bátyán, a Dunai úton, vasárnap hajnalban. A tulajdonos az oltást megkezdte, melynek során megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották.

Egy busz motorterében keletkezett tűz Kecskeméten, a Kurucz körúton, vasárnap délután. A busz sofőrje a tüzet egy porral oltóval eloltotta. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták, a motorteret egy vízsugárral visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt. 

A hétvégén egy esetben kérték a tűzoltók segítségét kidőlt fa eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

 

Fotó: Bács-Kiskun MKI - archívum