Hírek


Rendvédelemért Emlékérem
2019. április 16. 16:42
A Magyar Rendvédelmi Kar 2013-ban alapított Rendvédelemért Emlékérmet Bács-Kiskun megyéből Urbán Imre, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársa vehette át, a rendvédelem területén teljesített kiemelkedő munkájáért.

Urbán Imre 2004. január 1-jén került a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába, gazdasági csoportvezetőként. 2012 áprilisától gazdasági főelőadó, majd 2012. október 1-jétől humán, gazdasági főelőadói beosztást lát el. Szakmai feladatait magas színvonalon végzi, pontosan követi a belső szabályozók változásait, ismereteit folyamatos bővíti. Gondolkodása logikus, a kapott feladatokat mindig a megszabott határidőre, jó hatásfokkal, eredményesen teljesíti. Munkájában rendkívül agilis, de egyben lelkiismeretes is, jogszabályismerete példaértékű. Kiemelkedő kapcsolatteremtő képességének és szakmai felkészültségének köszönhetően kivívta a vezetői és az állomány elismerését is.

A Rendvédelemért Emlékérmet 2013-ban alapította a Magyar Rendvédelmi Kar azzal a céllal, hogy „elismerje a díjazottak magyar rendvédelem területén, a rendvédelem személyi állománya szociális, szolgálati, munka- és életkörülményeinek javítása érdekében kifejtett, valamint a rendvédelem személyi állománya körében végzett közösségfejlesztő munkáját”. A Szabó Géza ötvösmester által tervezett érmet a kar közgyűlése 2014 óta ítéli oda.