Hírek


Árokba borult egy kamion Miske térségében - Megyei események
2019. szeptember 05. 08:06
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Letért az úttestről és az árokban az oldalára borult egy kamion Miske térségében, szerda délelőtt. A műszaki mentést végző kalocsai hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A jármű vezetője a helyszínen életét vesztette.

Bodoglár határában mintegy ezer négyzetméteren trágya égett. A kiskunmajsai, a kiskunhalasi és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és vízágyúval fékezték meg a lángokat, munkájukat egy erőgép is segítette. A tűzoltók átadták a területet a tulajdonosnak, aki a gondoskodik a leégett szakasz körbetárcsázásáról és homokkal lefedéséről, a terület őrzéséről.

Egy személygépjármű égett teljes terjedelmében Szankon, egy lakóépület hátsó udvarán, szerda délután. A kiskunmajsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Szerdán két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.