Hírek


Lakóépület égett Tiszakécskén - Megyei események
2019. szeptember 09. 08:17
Az elmúlt 48 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 8 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy személygépjármű szalagkorlátnak ütközött Baján, a Duna-hídon, szombaton délelőtt. A helyszínen tartózkodók az autót az úttestről lehúzták. A bajai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméter alapterületű vályogfalú, pala- és nádfedésű épület teteje, valamint a tűz érintett két használaton kívüli épületet is Tiszakécskén, a Virág utcában, szombat délelőtt. A tiszakécskei önkormányzati, a kecskeméti és a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett öt vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A lakó rokonoknál lett elszállásolva.

Mezőgazdasági vontatóval ütközött össze egy személygépkocsi az 54-es számú főúton, Soltvadkert térségében, szombat délután. A személyautó vezetője a helyszínen életét vesztette. A műszaki mentést végző soltvadkerti önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kecskemét-Kadafalva és Ballószög közötti úton egy személygépkocsi félig árokba csúszott, szombaton késő este. A kecskeméti hivatásos és a ballószögi önkéntes tűzoltók vontatókötél segítségével kivontatták a forgalmat akadályozó járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött Katymáron, a Rákóczi Ferenc utcában, szombaton éjjel. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, megszüntették a forgalmi akadályt, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

A hétvégén két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, három esetben kérték a segítségüket lehasadt, nagyméretű faágak eltávolításához és egy esetben lakásba történő behatoláshoz.