Hírek


Családi ház tetőszerkezete és egy melléképület égett Kecskeméten - Megyei események
2019. szeptember 12. 08:05
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy sorház műanyag hullámpalával fedett része az esőzés miatt leszakadt Kunszentmiklóson, a Fördős Lajos utcában, szerda délelőtt. A kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók a területet kordonszalaggal körbekerítették, az illetékes hatóságot értesítették, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete, valamint a ház mellett álló húsz négyzetméteres melléképület Kecskeméten, az Ipoly utcában, szerda délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók négy vízsugárral fékezték meg a lángokat, az oltási munkálatok közben két gázpalackot vittek ki az épületből, melyeket hőhatás nem ért. A lakót a mentők megfigyelésre kórházba szállították.

Szerdán egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a segítségüket lehasadt faág és nagyméretű fa eltávolításához.