Hírek


Családi ház égett Tiszakécskén - Megyei események
2019. szeptember 16. 08:05
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Megközelítőleg nyolcszáz négyzetméteren égett, mintegy tizenkét méter magasan felhalmozott szemét, Kecskemét külterületén lévő hulladéklerakó területén, szombatról vasárnapra virradóra. A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűzoltók munkáját erőgépek is segítették. A területet az illetékes szakembernek őrzésre átadták.

Vasárnap hajnalban Tiszakécskén, a Vásár utcában egy családi ház tetőszerkezete és egy szobája égett. A tiszakécskei önkormányzati és a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A tiszakécskei tűzoltók egy gázpalackot is kivittek az épületből. A tűzesetben két ember megsérült. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Egy személygépjármű és egy kisteherautó ütközött össze az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán Lajosmizse térségében, vasárnap hajnalban. Személyi sérülés nem történt. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították, a személygépjárművet az úttestről eltávolították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Letért az úttestről és az út menti árokban felborult egy személyautó a Tiszaalpár és Kiskunfélegyháza közötti úton, Tiszaalpár közelében, vasárnap délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Vasárnap két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

 

Fotó: illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum