Hírek


Huszonhárom emelet – Országos Lépcsőfutó Bajnokság Ismét jól teljesítettek a megyei tűzoltók
2017. szeptember 25. 12:07

Az országos lépcsőfutó versenyen tizennyolcadik alkalommal álltak a bajnokság résztvevői a lépcső legalsó fokához, hogy erejüket, kitartásukat bizonyítva meghódítsák a huszonhárom emelet magas épületet.

Megyei események
2017. szeptember 25. 07:40

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Megyei események
2017. szeptember 22. 07:54

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két gépjárműfecskendő érkezett a megyébe
2017. szeptember 21. 18:21

Huszonöt vadonatúj, hazai gyártású gépjárműfecskendőt, valamint öt, korábban hivatásos tűzoltóságokon szolgálatot teljesítő tűzoltóautót adtak át szeptember 21-én Budapesten, a Hősök terén. A huszonöt HEROS-RÁBA gépjárműfecskendőből egy a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon, egy Mercedes Benz 814 típusú gépjárműből készített Rosenbauer TLF 1000 típusú gépjárműfecskendő pedig a Szalkszentmártoni Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél teljesít majd szolgálatot, ezzel is növelve a megye biztonságát.

Múltunk öröksége, jelenünk büszkesége - Gróf Széchenyi Ödön a magyar tűzvédelem megteremtője
2017. szeptember 20. 18:08

„Nagy nevek örökösei …….” Gróf Széchenyi Ödön a magyar tűzvédelem megteremtője címmel, szakmatörténeti kiállítás nyílt a Cifra Palotában, a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma, a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében. A kiállítás anyagát - mely a történelmi időkbe röpíti vissza a látogatót - négy hónapon keresztül tekintheti meg a nagyközönség.

Gőzfecskendő bemutató Kecskemét Főterén
2017. szeptember 20. 07:49

Egyedülállóan, működés közben láthatnak az érdeklődők egy gőzfecskendőt. Ezt a gőzfecskendőt csak múzeumban láthatja az ország közönsége, Budapesten. Működés közben történő megtekintése ma már kivételes lehetőség, Magyarországon az elmúlt időszakban csak egyszer került rá sor.

Megyei események
2017. szeptember 20. 07:38

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Tájékoztató programsorozat a megelőzés jegyében
2017. szeptember 19. 21:11

Országos tájékoztató kampány keretén belül minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik három napon keresztül arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel. Ebben a témában tartott sajtótájékoztatót a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.