Hírek


Felborult egy személygépkocsi Jászszentlászló közelében - Megyei események
2019. július 18. 08:04

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kombájn égett Kiskunfélegyháza külterületén - Megyei események
2019. július 17. 10:03

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Fokozott figyelemmel aratás idején is
2019. július 16. 16:02

Az Alföld hazánk legfontosabb mezőgazdasági területe. A gazdaság, a mezőgazdaság és az ipar jelentős a megyében és dinamikusan fejlődik, szép számban találhatók jó minőségű, nagy kiterjedésű szántóföldek, mezőgazdasági területek. A mezőgazdaság történelmi hagyományokkal rendelkezik, Magyarország mezőgazdasági tevékenységének gépesítése hosszú időre tekint vissza. A több évtizedes tapasztalat azt bizonyítja, hogy a mai korszerű gépek korában is fontos a tűzvédelmi szabályok betartása, hiszen a betakarítási munkák tűzveszélyesek.

Közlekedési baleset Kecskeméten - Megyei események
2019. július 16. 08:04

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Lángok csaptak fel egy szobában Kecskeméten
2019. július 15. 15:48

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy megközelítőleg száztíz négyzetméter alapterületű lakóépület egyik helyisége Kecskemét külterületén, Kisfái térségében. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzesetben senki nem sérült meg. A lakók rokonokhoz költöztek.

Több mint százezer hektáron gyérítik a vérszívókat
2019. július 15. 14:10

Az elmúlt hetekben minden eddiginél intenzívebb védekezés zajlott a szúnyogok ellen. Számos olyan területen volt beavatkozás, ahol a korábbi években nem volt jelentős szúnyogártalom. A múlt héten Budapesten és 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A Duna mentén további kezeléseket végeztek a Szigetközben, Dunaújváros, Baja és Mohács térségében. Folytatódott a gyérítés Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében, valamint a csornai régióban, Székesfehérváron, Sopronban és a környező településeken, illetve a Tisza-tónál és a Balatonnál.

Bálázó égett Jánoshalmán - Megyei események
2019. július 15. 07:57

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Lakóépület égett Balázspusztán
2019. július 14. 12:11

Egy száz négyzetméteres lakóépület égett teljes terjedelmében Szabadszállás külterületén, Balázspuszta tanyán, szombat délután. A szabadszállási önkormányzati és önkéntes, valamint a solti és a kalocsai hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet. Az épületben két gázpalack felrobbant, a ház egyik fala mintegy öt méter hosszan kidőlt, a tetőszerkezet megsemmisült. Az épület lakhatatlanná vált, a lakók rokonoknál lettek elszállásolva.