Hírek


Nehéz az arany, de elbírták!
2017. november 17. 11:57

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Fekvenyomó Bajnokságát - az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében, Mészáros László, többszörös fekvenyomó Európa- és világbajnok közreműködésével - a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban rendezték meg. A bajnokságon a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot egy hét fős csapat képviselte.

Megyei események
2017. november 17. 08:59

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Biztonságban télen is – szervezett együttműködés
2017. november 17. 08:55

A téli rendkívüli időjárás mentési, valamint az extrém időjárási körülmények okozta károk felszámolási munkálatai minden évben adnak feladatot a katasztrófavédelemnek és a védekezésben résztvevő társszerveknek. Minden közreműködőnek fontos a feladatellátása és nélkülözhetetlen a munkája. Ez a komplex munkavégzés csak szervezett együttműködésben valósulhat meg. Ennek jegyében tartotta meg a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt a szakmai egyeztető értekezletet, melynek fő témája a rendkívüli téli időjárási helyzetek hatékony kezelése volt. Az egyeztetésen részt vettek a szolgáltatók, a védekezésben résztvevő szervek, valamint a civil szervezetek képviselői.

Megyei események
2017. november 15. 07:42

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Megyei események
2017. november 14. 08:05

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Pályázat roma fiataloknak
2017. november 13. 13:39

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot hirdet a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ egységes rendvédelmi moduláris szakképzésében résztvevő roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a katasztrófavédelmi pálya választásának ösztönzésére 15 fő részére a 2017. szeptember 04-vel megkezdett tűzoltó II. szakképzésre vonatkozóan.

Pályázati felhívás
2017. november 13. 13:29

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet alap- vagy mesterképzésben részt vevő roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a katasztrófavédelmi pálya választásának ösztönzésére a 2017/2018. tanévtől, 5 fő részére.

Megyei események
2017. november 13. 10:02

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 8 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.