Hírek


Családi ház égett Tiszakécskén - Megyei események
2019. szeptember 16. 08:05

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Futottak, szereltek, szurkoltak és együtt örültek a győzelemnek - Kismotorfecskendő-Szerelési Bajnokság Soltvadkerten
2019. szeptember 15. 11:08

A IX. Országos Kismotorfecskendő-Szerelési Bajnokság nyolcadik fordulójának Soltvadkert adott otthont, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében. Az ország minden részéről és határainkon túlról is érkeztek hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók a bor és a fagylalt fővárosába, hogy az országos verseny idei utolsó fordulóján versengjenek. A verseny ideje alatt a térség legnagyobb hagyománnyal rendelkező szüreti rendezvénye, a Soltvadkerti Szüreti Fesztivál zajlott a településen. A fesztiválon volt borutca, kirakodóvásár, és az érdeklődők megismerkedhetnek a szőlő műveléséhez kapcsolódó szokásokkal.

Fókuszban a szerkezetek tűzvédelmi tervezése - VIII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok
2019. szeptember 13. 12:33

A nyolcadik alkalommal megrendezett szakmai napok célja az Országos Tűzvédelmi Szabályzat és a tűzvédelmi műszaki irányelvek gyakorlati alkalmazásának támogatása, jó gyakorlatok közreadása, a mérnöki módszerek széleskörű terjesztése, a hatósági tapasztalatok megosztása, valamint az együttműködés erősítése volt.

Szalagkorlátnak ütközött egy kamion az M5-ös autópályán - Megyei események
2019. szeptember 13. 08:01

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Családi ház tetőszerkezete és egy melléképület égett Kecskeméten - Megyei események
2019. szeptember 12. 08:05

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Step by Step - Jó erőben a Bács-Kiskun megyei tűzoltók!
2019. szeptember 11. 15:02

A Megyei Lépcsőfutó Bajnokságot szeptember 11-én rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kecskeméten, a Malom Központban.

Lakóépület égett Tiszakécskén - Megyei események
2019. szeptember 09. 08:17

Az elmúlt 48 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 8 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

A mustgáz veszélyei
2019. szeptember 05. 10:29

A szüret kapcsán a mustgáz veszélyeire hívjuk fel a figyelmet. Hasznos tanácsokkal szolgálunk a fulladás megelőzésére, de az is kiderül, mit kell tenni, ha már megtörtént a baj.