Rakodógép égett Katymáron - Megyei események

2019. december 13. 08:06

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Csengődön, a Hős utcában egy megközelítőleg hetven négyzetméteres parasztház egyik szobájában, a stukatúr mennyezetében elektromos vezetékek izzottak, csütörtök délután. A kiskőrösi hivatásos és az akasztói önkéntes tűzoltók egy vízsugár fedezete mellett megbontották a mennyezetet, az izzást megszüntették, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Személyi sérülés nem történt.

Katymár külterületén lévő telephelyen egy rakodógép teljes terjedelmében égett csütörtök délután. A bácsalmási önkormányzati, a katymári önkéntes és a bajai hivatásos tűzoltók két vízsugárral megszüntették a lánggal égést, egy vízsugárral pedig a közelben álló üres gáztartályt hűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Árokba hajtott egy személyautó Kiskőrösön, a Sárkány József utcában, csütörtök kora este. A balesetben ketten megsérültek. Az egyik sérültet a kiskőrösi hivatásos tűzoltók kézi erővel szabadították ki a járműből, majd átadták a mentőknek.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap