Kisbusz és személyautó ütközött össze az Izsák és Páhi közötti úton - Megyei események

2020. január 14. 07:59

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kecskeméten, a Szimferopol téren lévő egyik társasház lépcsőházában az üveg kitört, hétfő délelőtt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a gyalogosforgalmat veszélyeztető törött üveget, magasbólmentővel kéziszerszámok segítségével eltávolították.

Egy nevelési intézmény konyhájában gázszagot éreztek a bejelentők Szalkszentmárton településen, hétfő délután. A kunszentmiklósi önkormányzati és a szalkszentmártoni önkéntes tűzoltók az épületet átszellőztették és biztosították a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig, akik rövid időn belül megszüntették a szivárgást. Személyi sérülés nem történt.

Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze az Izsák és Páhi közötti úton, hétfő délután. Az ütközés következtében a kisbusz felborult. A baleset többen megsérültek. A kiskőrösi hivatásos és a szabadszállási önkormányzati tűzoltók érkezetek elsőnek a helyszínre, akik feszítővágók segítségével megkezdték a személyautóba beszorult sérült mentését. A kecskeméti hivatásos tűzoltók is perceken belül megérkeztek és együttesen folytatták a műszaki mentést, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A tűzoltók az autóból kiszabadított embert átadták a mentőknek, a helyszínt pedig a rendőrségnek.

Kecskeméten, a Könyves Kálmán körúton egy vízvezetékhez tartozó idom sérült, melynek következtében nagymennyiségű víz tört fel, hétfő délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították a vízmű szakembereinek kiérkezéséig. 

Egy személygépjármű villanyoszlopnak ütközött Jászszentlászlón, a Dózsa György utcában, hétfő délután. Az ütközés következtében az oszlop kidőlt. A balesetben senki sem sérült meg. A kiskunmajsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói a járművet áramtalanították, a forgalmi akadályt megszüntették, majd átadták a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek.

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap