Nádfedeles istálló égett Kunbaracson - Megyei események

2020. január 16. 08:05

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 8 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Tejes terjedelmében égett egy száznyolcvan négyzetméteres istálló nád borítású tetőszerkezete Kunbaracs külterületén, szerda délután. Az állatokat, még a tűzoltók kiérkezése előtt kiterelték az épületből. A kerekegyházi önkormányzati, valamint a kecskeméti és a dabasi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Két személygépkocsi ütközött össze Soltvadkerten, a Vadkerti-tó felé vezető úton, csütörtök kora reggel. A balesetben többen megsérültek. A soltvadkerti önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók az egyik autóból egy embert kézi erővel, egy másik sérültet pedig feszítővágó segítségével szabadítottak ki, majd átadták a mentőknek.

Szerdán hat esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt, nagyméretű faágak eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap