Lehasadt nagyméretű faágak a Csávoly és Rém közötti úton - Megyei események

2020. január 17. 07:57

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Összeütközött két személyautó, az egyik jármű felborult az 53-as számú főúton, Tompa térségében, csütörtök délelőtt. A műszaki mentést végző kiskunhalasi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a járművekbe beszorult embereket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Csütörtök délelőtt érkezett a bejelentés, mely szerint a Csávoly és Rém közötti úton, nagyméretű fák ágai lehasadtak, úttestre estek. A bácsbokodi önkéntes és a bajai hivatásos tűzoltók a közúti forgalmat veszélyeztető ágakat kéziszerszámokkal, motoros láncfűrésszel, magasbólmentő segítségével eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Egy családi ház konyhájának födém része égett Helvécián, a Gazdasági dűlőben, csütörtök délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók egy gázpalackot kivittek, amit nem ért hőhatás. Az egységek hőkamerával átvizsgálták az épületet. A lakók rokonoknál lettek elszállásolva.

Egy családi ház kéményében a lerakódott korom égett Lakiteleken, a Táncsics Mihály utcában, csütörtök éjjel. A lakiteleki önkéntes és a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók eltávolították a kéményből az éghető anyagot. Személyi sérülés nem történt. 

Csütörtökön négy esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt, nagyméretű faágak eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

 

Fotó: Bácsbokod ÖTE


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap