Kommunális hulladék égett Kecskemét határában - Megyei események

2020. január 21. 08:14

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy családi ház kéményének meghibásodása miatt az égéstermék a padlástérbe szivárgott vissza Tiszakécskén, a Rév utcában, hétfőn reggel. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a födémszerkezetet megbontották, hőkamerával átvizsgálták. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy személygépkocsi csomagtere égett Kiskunfélegyházán, a Vörösmarty utcában, hétfőn délelőtt. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kecskeméten, a Mindszenti körúton kis területen összehordott hulladék kapott lángra, hétfőn délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Megközelítőleg 500 m2-en égett a kommunális hulladék a Kecskemét külterületén lévő hulladéklerakó területén, ma hajnalban. A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzoltók munkáját erőgép segítette. A tűz környezetében, több ponton méréseket végzett a katasztrófavédelmi mobil labor, ezek során sehol sem mutattak ki a lakosságra káros vagy veszélyes anyagot a levegőben. 

Hétfőn két esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt, nagyméretű faágak eltávolításához, valamint egy esetben lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap