Régi bakterház egyik helyisége égett teljes terjedelmében Kecskeméten - Megyei események

2020. január 23. 08:07

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Vaskúton, a Kiss Ernő utcában egy családi ház vegyes tüzelésű kazán keringető szivattyúja nem indult el, melynek következtében a rendszer felforrósodott és a műanyag alkatrészek füstöltek, szerdán délelőtt. A bajai hivatásos tűzoltók a szivattyút elindították, majd a tüzelőberendezést visszahűtötték. 

Kecskeméten, a Vághegy utcában egy régi bakterház egyik belső helyisége égett teljes terjedelmében, szerdán délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A házban nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt.

Négy méter magasban lévő középfeszültségű vezeték szigetelése égett egy méter hosszan Kecskeméten, a Külsőnyír tanyánál, szerdán késő este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kiérkezéséig az áramszolgáltató szakemberei a kiszakaszolást elvégezték. A tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották, majd a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek átadták.

Egy nyílászárókat szállító tehergépjármű félig az árokba csúszott, forgalmi akadályt képzett, a 44-es út 9-es kilométerszelvényénél, Kecskemét térségében, ma reggel. A kecskeméti hivatásos tűzoltók csörlővel a járművet az útra visszahúzták.

Kiskunhalason, a Juhar utcában egy családi ház pincéjében csőtörés miatt megközelítőleg egy méter mély víz gyűlt össze, ma reggel. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos a vizet elzárta. A tűzoltók szivattyú segítségével a vizet a pincéből eltávolították.

Szerdán egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt, nagyméretű faágak eltávolításához, valamint további egy esetben lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap