Műszaki mentések és tűzesetek - Megyei események

2020. február 17. 07:59

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy személygépkocsi vonattal ütközött Kecskeméten, a Barka utcánál lévő vasúti átjáróban, vasárnap délelőtt. A balesetben ketten életüket vesztették. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a vonaton utazók biztonságos leszállításában segédkeztek, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kecskemét külterületén egy megközelítőleg harminc négyzetméteres lakatlan épület teljes terjedelmében égett, vasárnap délelőtt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap délután szalagkorlátnak ütközött, majd az árokba hajtott egy gépkocsi az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kecskemét térségében. A balesetben egy ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Ház falának ütközött egy személyautó Baján, a Madách Imre utca és a Szent László utca sarkán, vasárnap délután. A bajai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. A balesetben senki sem sérült meg.

Két személygépkocsi ütközött össze Kecskemét-Kadafalván, a Boróka utca és a Szöcske utca kereszteződésében, vasárnap délután. Az egyik utast a kecskeméti hivatásos tűzoltók a mentőkkel együttműködve emelték ki az autóból, áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kiskunfélegyházán, a Darvas József téren lévő egyik társasház kilencedik emeleti lakásának konyhájában, sütőben egy tepsiben hagyott olaj égett, vasárnap délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a lakásba behatolva eltávolították a sütőből a tepsit, majd átszellőztették a füsttel telítődött lakást. Személyi sérülés nem történt.

Két gépkocsi ütközött Bátmonostoron, az 51-es főút Mátyás király utcai szakaszán, vasárnap délután. A balesetben három ember megsérült. A műszaki mentést végző nagybaracskai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Teljesen terjedelmében égett egy főépülethez épített, tíz négyzetméteres melléképület Kecskeméten, az Izsáki úton, vasárnap késő délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat, amelyek nem terjedtek át a főépületre. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Egy lakatlan épület egyik helyiségében összehordott ágyak égtek Kiskunmajsán, a Szérűskert utcában, vasárnap este. A kiskunmajsai hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, és két esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap