Lakóépület égett Dunaföldváron - Megyei események

2020. február 25. 07:58

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 13 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Teljes terjedelmében égett egy hetvenöt négyzetméteres családi ház Dunaföldváron, a Táncsics Mihály utcában, hétfő délelőtt. A dunaföldvári önkéntes, valamint a solti és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűz következtében egy gázpalack felhasadt. A tűzesetben senki sem sérült meg, az épület azonban lakhatatlanná vált, a lakó rokonoknál lett elszállásolva.

Kiskunhalason, a Május 1. téren lévő egyik épület tetejét megbontotta a szél, hétfő délelőtt. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a veszélyt jelentő cserepeket magasbólmentő segítségével megigazították. Személyi sérülés nem történt.

Több személyautó égett Kecskeméten, a Matkói úton, hétfő délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két habsugárral a tüzet eloltották. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Egy kutya egy két méter mély fedetlen aknába esett Méntelek külterületén, hétfő délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók mentőkötél és takaró segítségével az ebet kimentették, majd átadták a gazdájának.

Dunaföldváron, a Szent István utcában egy személyautó teljesen kiégett, hétfő kora este. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Hétfőn tíz esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a segítségüket megdőlt fák eltávolításához.

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap