Elhagyatott épület égett Kecskeméten - Megyei események

2020. március 30. 07:58

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 14 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két gépkocsi ütközött össze Kecskeméten, a Hetényegyházi úton, péntek délelőtt. A balesetben két ember megsérült.  A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Kigyulladt és teljesen kiégett egy nyolcvan négyzetméteres, elhagyatott épület Kecskeméten, a Téglás utcában, pénteken délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Két személyautó ütközött Solton, a Kecskeméti utcában, péntek délután. Személyi sérülés nem történt. A solti hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Vasárnap délután Kelebián, a Deák Ferenc utcában lévő lakóépületben tűzhelyen felejtett zsiradék égett, mely tovább terjedt a konyhabútorra. A helyszínen lévők a tüzet eloltották. A ruzsai hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett részt átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

Egy lakóépület szobájában szekrény égett Solton, a Széchenyi utcában, vasárnap délután. A solti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Egy tizenöt négyzetméteres melléképület égett Kecskemét külterületén, vasárnap délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották. A tűzoltók az oltási munkálatok közben két gázpalackot kivittek az épületből. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap tíz esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

 

Fotó: Kecskemét HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap