Árokba csapódott egy személyautó Csávoly közelében - Megyei események

2020. május 25. 08:12

Az elmúlt 48 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Összeütközött két személyautó a Lajosmizse és Kerekegyháza közötti úton, szombat délelőtt. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Foktőn, a Fő úton lévő egyik lakóépület kéményében lerakódott kátrány izzott, szombat délután. A kalocsai hivatásos tűzoltók az izzást kéziszerszámokkal megszüntették, valamint a kéményseprőt értesítették. Személyi sérülés nem történt. 

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba hajtott egy személyautó az 55-ös számú főút Csávoly és Baja közötti szakaszán, Csávoly közelében, szombat kora este. A balesetben egy ember megsérült. A műszaki mentést végző bajai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy lakóépület kéményében a lerakódott égéstermék izzott Ágasegyházán, az Árpád körúton, vasárnap délután. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal az éghető anyagot eltávolították, a kéményseprőt értesítették.

A hétvégén három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, három esetben kérték a segítségüket lehasadt, nagyméretű faágak eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap