Egy szín égett Kígyóspusztán - Megyei események

2020. május 26. 07:49

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Szalkszentmárton külterületén lévő egy hektáros területen száraz fű és nádas égett, hétfő délután. A szalkszentmártoni önkéntes és a kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

Fenyveserdő aljnövényzete égett kétszáz négyzetméteren Kunfehértó külterületén, hétfő délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. 

Egy hatvan négyzetméteres szín, és a benne tárolt méhészeti és használati eszközök, valamint száz négyzetméteren fahulladék égett a Kiskunmajsához tartozó Kígyóspuszta tanyán, hétfő délután. A kerítésen kívül, a mezőre is átterjedtek a lángok. A kiskunmajsai önkéntes és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A tűzben egy nagyméretű eperfa megégett, a tűzoltók a fa veszélyes ágait motoros láncfűrésszel eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap