Tűzhelyen hagyott étel égett Kiskunhalason - Megyei események

2020. július 07. 08:05

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 12 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Hétfő délután Kiskunhalason, a Székely utcában lévő társasház földszinti lakásának konyhájában tűzhelyen hagyott étel égett, a lángok átterjedtek a konyha többi részére is. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Homokmégy külterületén fél hektáros területen learatott gabona, illetve háromszáz négyzetméteren lábonálló gabona égett, hétfő délután. A kalocsai hivatásos tűzoltók a lángokat két vízsugárral fékezték meg. 

Leszakadt egy nagyméretű fa ága az 5301-es úton Izsák közelében, hétfő éjjel. Az egész úttestet elfoglaló faágnak egy személygépjármű nekiütközött. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók két motoros láncfűrésszel a nagyméretű faágat eltávolították. A balesetben senki sem sérült meg.

Az erős szél miatt kidőlt fák, lehasadt nagyméretű faágak eltávolításával kapcsolatosan tizenegy esetben kérték a tűzoltók segítségét.

 

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap