Fának ütközött egy személyautó a Kecskemét és Ladánybene közötti úton - Megyei események

2020. augusztus 03. 08:27

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Lesodródott az úttestről és az út menti árokban fának ütközött egy személyautó a Kecskemét és Ladánybene közötti úton, vasárnap késő délután. A balesetben két ember megsérült. A műszaki mentést végző kecskeméti hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki az egyik sérültet a járműből, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy bálázó, négy körbála és fél hektáron tarló égett Harkakötönyben, a Kötönyi utca végén, vasárnap kora este. A kiskunmajsai és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották.  Személyi sérülés nem történt.

Egy garázs tetőszerkezete égett Kiskunfélegyházán, a Dessewffy utcában, vasárnap este. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a lángokat három vízsugárral fékezték meg. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Egy fa szerkezetű, nyúlketrec egyik oldala égett Madarason, a Bajcsy-Zsilinszky utcában, vasárnap éjjel. A tulajdonos a tüzet eloltotta. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták a még izzó, parázsló részeket egy vízsugárral eloltották. 

Vasárnap két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, két esetben kérték a segítségüket lehasadt, nagyméretűfaágak eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

 

Fotó: Kecskemét HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap