Felborult egy autóbusz az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza térségében - Megyei események

2020. augusztus 10. 08:12

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Felborult egy autóbusz az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza térségében, vasárnap kora reggel. A balesetben több ember megsérült, valamint egy ember a helyszínen életét vesztette. A kisteleki, a kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két embert feszítővágó és emelőpárna segítségével emeltek ki, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy személyautó az útról letért, és árokba hajtott Lajosmizse közelében az M5 autópálya 66-os kilométerszelvényénél, vasárnap délután. Az eset során egy ember megsérült. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a gépjárművet áramtalanították.

Szakmáron, a Táncsics utcában egy 175 négyzetméteres családi ház tetőszerkezetének nagy része, valamint egyik szobája teljes terjedelmében égett, ma hajnalban. A tűz nem terjedt át a többi helyiségre. A kalocsai hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották, az épületet hőkamerával átvizsgálták. Az oltási munkálatok közben három gázpalackot kivittek az épületből, melyeket hőhatás nem ért. Az eset során személyi sérülés nem ért.

Vasárnap egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

 

Fotó: Donka Ferenc

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap