Melléképület égett Dunapatajon - Megyei események

2020. augusztus 11. 08:15

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két körbála égett Kerekegyháza külterületén, hétfőn délelőtt. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Dunapatajon, a Malom utcában egy 60 négyzetméteres melléképület földszinti helyiségének nagy része, valamint tetőszerkezete teljes terjedelmében égett, hétfőn délután. A tűz nem terjedt át a többi helyiségre. A kalocsai hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos három gázpalackot kivitt az épületből, valamint a tűzoltók az oltási munkálatok közben további egy gázpalackot vittek ki, melyeket hőhatás nem ért. A tűzoltók a lángokat vízsugarakkal és kéziszerszámok segítségével fékezték meg. Az eset során egy ember megsérült, akit a mentők kórházba szállítottak.

Egy utasokat nem szállító autóbusz kerekének féke túlmelegedett és kigyulladt Kecskeméten, a Ceglédi úton, ma reggel. A buszsofőr egy porral-oltó készülékkel a tüzet eloltotta. A kecskeméti hivatásos tűzoltók hőkamerával a kereket átvizsgálták, egy vízsugárral visszahűtötték. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Hétfőn két esetben kérték a tűzoltók segítségét nagy méretű, letört faágak, valamint további egy esetben nagy mennyiségben összegyűlt víz eltávolításához.

 

Foto: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archivum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap