Egy kamion és egy kisteherautó ütközött össze az 53-as számú főúton Dunatetétlen térségében - Megyei események

2020. szeptember 24. 07:45

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy papírtekercseket szállító kamion és egy burgonyát szállító kisteherautó ütközött össze az 53-as számú főúton Dunatetétlen térségében, szerda délután. A balesetben ketten megsérültek egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. A solti és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók két embert feszítővágó és feszítőhenger segítségével emeltek ki az összeroncsolódott kisteherautóból, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Berendezési tárgyak és ételmaradék égett egy lakóház konyhájában, Baján az Epreskert utcában, szerda délután. A bajai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd hőkamerával átvizsgálták és kiszellőztették az épületet. A tűzesetben egy ember megsérült, akit a mentők kórházba szállítottak. 

Személyautóval ütközött egy motoros Tiszakécskén, a Kőrösi utcában, szerda délután. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Munkavégzés közben megrongálódott egy gázvezeték Kalocsán, a Hunyadi János utcában, szerda délután. A kalocsai hivatásos tűzoltók a területet lezárták és biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt.

Szerdán két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lehasadt, nagy méretű faág eltávolításához.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap