Közlekedési balesetek - Megyei események

2020. október 21. 08:09

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül hatvan négyzetméter alapterületű melléképület Baján, a Jánoshalmi úton, kedd reggel. A bajai hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók öt gázpalackot vittek ki az épületből, melyek közül hármat hőhatás ért. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Két személyautó ütközött össze a Szentkirály és Kecskemét közötti úton, Szentkirály közelében, kedd késő délután. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították.

Lajosmizsén lévő elektromos elosztó állomáson egy olajos kapcsolószekrény égett, kedd este. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig biztosították a helyszínt.

Egy lakatlan épületben fél négyzetméteren papír égett Kecskeméten, a Mária körúton, keddről szerdára virradóra. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kézi erővel a tüzet eloltották. 

Egy személyautó motortere égett Kiskőrösön, a Munkácsy Mihály utcában, szerda hajnalban. A tulajdonos a tüzet eloltotta. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a gépjárművet átvizsgálták és visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Összeütközött egy kamion és egy személyautó az 52-es számú főút és a kerekegyházi bekötő kereszteződésében, szerda reggel. A műszaki mentést végző kecskeméti hivatásos és kerekegyházi önkormányzati tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával feszítővágó és feszítőhenger segítségével szabadították ki a személyautó vezetőjét a roncsból, majd átadták a mentőknek.

Kedden egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt, nagy méretű faág eltávolításához.

 

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap