Tűz ütött ki egy négylakásos társasházban Baján - Megyei események

2021. január 19. 08:17

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy társasház egyik lakásában elektromos kötődoboz égett Kecskeméten, a Nyíri úton, hétfő délelőtt. A helyszínen tartózkodók a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történ. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a helyszínt átvizsgálták, majd átadták a területet az áramszolgáltató szakembereinek.

Egy családi ház étkezőjében gerendafödém izzott Csávolyon, a Temető utcában, hétfő délután. A bajai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel a tüzet eloltották, valamint a födémet alátámasztották. Személyi sérülés nem történt.

Egy lakóépület kéményében lerakódott égéstermék égett Izsákon, a Madách Imre utcában, hétfő kora este. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók porral oltó segítségével az égést megszüntették, a kéményseprőt értesítették. A lakók rokonoknál lettek elszállásolva.

Egy melléképületben kazán melletti tűzifa, illetve az épület tetőszerkezete égett Kecskemét külterületén, hétfőről keddre virradóra. A kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A tűzoltók az oltási munkálatok közben több gázpalackot kivittek az épületből, melyeket hőhatás nem ért. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Tűz ütött ki egy négylakásos társasház egyik földszinti lakásában Baján, a Nagy István utcában, kedd hajnalban. A bajai hivatásos tűzoltók öt embert menekítettek ki az épületből, miközben egy vízsugárral megfékezték a lángokat. A tűzesetben senki sem sérült meg. A tűzzel érintett lakás lakói rokonoknál kaptak szállást.

 

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap