Egy családi házban csaptak fel a lángok Soltvadkerten - Megyei események

2021. március 03. 07:41

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 10 tűzesettel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy lakóház fürdőszobájában mosógép és berendezési tárgyak égtek Szabadszálláson, a Kabók Lajos utcában, kedd délelőtt. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó a Foktő és Kalocsa közötti úton, kedd kora délután. A kalocsai hivatásos tűzoltók a lángokat két vízsugárral eloltották, a járművet áramtalanították. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Egy száz négyzetméteres családi ház egyik helyiségében csaptak fel a lángok Soltvadkerten, a Szabadság utcában, kedd délután. A soltvadkerti önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották, a területet hőkamerával átvizsgálták. Személyi sérülés nem történt.

Egy személyautó motorterében keletkezett tűz Kecskeméten, a Budai utcában, kedd délután. A helyszínen tartózkodók a tüzet porral oltóval eloltották. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet egy vízsugárral visszahűtötték, és megszüntették a forgalmi akadályt.

Egy lakóház melléképületéből kialakított lakrész tetőszerkezetének gerendája gyulladt meg Kalocsán, a Petőfi Sándor utcában, kedd késő délután. A kalocsai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltotta. A lakók rokonoknál kaptak szállást.

Kedden öt esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap