Száraz növényzet és avar tűzhöz riasztották a tűzoltókat - Megyei események

2021. március 09. 08:13

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 10 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy harminc négyzetméteres lakóház födémszerkezete parázslott Lajosmizsén, a Szív utcában, hétfő délelőtt. A lajosmizsei önkormányzati, a kecskeméti hivatásos és a lajosmizsei önkéntes tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Az épületben nem lakott senki. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Összeütközött egy kisteherautó és egy személyautó az 54-es számú főúton, Bugacpusztaháza térségében, hétfő délelőtt. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

A vasúti töltés mindkét oldalán, több helyen kigyulladt a száraz fű és a gaz Kiskunhalas és Balotaszállás között, hétfő délelőtt. A tüzek az 53-as főút 63-as kilométere közelében lobbantak fel. A kiskunhalasi, a kiskunmajsai, a kiskőrösi és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók, közel harminc tűzoltó vízsugarakkal és kéziszerszámokkal dolgozott a lángok megfékezésén a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A tűzzel érintett terület közelében tanyaépületek is voltak, melyeket sikerült megvédeni a tűztől. A lángok megfékezését az erős szél és a nehezen járható utak nehezítették. Személyi sérülésről nem érkezett információ. 

Kidőlt egy villanyoszlop és zárlat miatt meggyújtotta az ott tárolt kőzetgyapot bálák csomagolását Lajosmizsén, a Dózsa utcában, hétfő délután. A tüzet a lajosmizsei önkormányzati és a lajosmizsei önkéntes tűzoltók két vízsugárral eloltották.

Hétfőn hét esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez

 

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap