Vályogház égett Méntelek külterületén - Megyei események

2021. március 17. 07:46

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy lakóépület kéményében a lerakódott korom izzott Tiszakécskén, a Fő utcában, kedd kora este. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a kéményben az izzást kéziszerszámokkal megszüntették, a kéményseprőt értesítették. 

Teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméteres, cserépfedésű vályogház Kecskemét külterületén, Méntelek tanyán, kedd este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A mentők egy ember kórházba szállítottak. 

Mintegy ötven szalmabála égett negyven négyzetméteren, Lajosmizse külterületén, szerda kora reggel. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Kedden négy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lehasadt, nagy méretű faág eltávolításához.

 

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap