Lakóépület egyik helyisége égett Tabdiban - Megyei események

2021. március 22. 08:09

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 19 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Teljes terjedelmében égett egy kétszintes családi ház földszintje Kiskőrösön, a Thököly Imre utcában, péntek délután. A kiskőrösi hivatásos és a kiskőrösi önkéntes tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg lángokat, mely a fönti szintre nem terjedtek át. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Összeütközött három személyautó Jászszentlászló külterületén, a Kiskunfélegyháza felé vezető úton, szombat reggel. A kiskunmajsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították.

Kigyulladt egy családi ház egyik tíz négyzetméteres helyisége Tabdiban, a Szent István utcában, szombat délelőtt. A tűz a tetőszerkezetet is érintette. A kiskőrösi hivatásos és a tabdi önkéntes tűzoltók három vízsugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Bátmonostoron, a Petőfi Sándor utcában egy családi ház kéménye beizzott, szombat délután. A lakók a kályhából az éghető anyag eltávolítását megkezdték. A nagybaracskai hivatásos tűzoltók a maradék izzó, parázsló részt eltávolították, a kéményseprőt értesítették. Személyi sérülés nem történt. 

Egy személygépjármű teljes terjedelmében, valamint kétszáz négyzetméteren avar, gaz égett Kiskőrös külterületén, szombat délután. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. Személyi sérülés nem történt. 

Teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres családi ház Balotaszállás külterületén, szombat este. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Húsz négyzetméteres területen farakás égett Kiskunfélegyházán, a Kalmár József utcában, szombat este. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. 

Egy személygépjármű villanyoszlopnak ütközött Kiskunhalason, a Hajnal utcában, szombat este. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt. 

Árokba hajtott egy gépkocsi Öregcsertőnél, vasárnap délután. A járműben csak a vezetője utazott, aki nem sérült meg. A kalocsai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Leégett egy húsz négyzetméteres, csirkeólnak használt melléképület tetőszerkezete Lajosmizsén, a Mizse tanyán, vasárnap délután. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az épületből időben kiengedték a csirkéket, nem sérültek meg az állatok.

A hétvégén 12 esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

Katasztrófavédelem

Fotó: Kiskőrös HTP

 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap