Két személyautó ütközött Kiskunfélegyházánál – Megyei események

2021. április 08. 11:11

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Három hektáron száraz növényzet, illetve fenyőerdő széle égett Kunadacs külterületén, szerda délelőtt. A kunszentmiklósi önkormányzati és a kunszentmiklósi önkéntes, valamint a szabadszállási önkormányzati tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. A tűzoltók munkáját civilek, a Kiskunsági Nemzeti Park szakemberei és erőgép is segítette. Személyi sérülés nem történt.

Ágasegyházán, a Jókai utcában egy családi ház kéményében kigyulladt a lerakódott égéstermék, szerda délután. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók a kéményből az éghető anyagot eltávolították, a kéményseprőt értesítették.

Két személyautó ütközött össze Kiskunfélegyháza térségében, az 5402-es úton, az M5-ös autópálya felhajtója közelében, szerda délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították.

Trágyarakás égett Kiskunhalas külterületén, szerda délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották.

Szerdán három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap