Autóbusz égett Kunbaracson - Megyei események

2021. április 14. 07:54

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy személygépjármű égett Kecskeméten, kedd délután. A helyszínen lévők a tüzet porral oltóval eloltották. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat egy vízsugárral elvégezték.

Két személygépkocsi ütközött az 52-es főúton, Kecskemét határában, kedd délután. A műszaki mentést végző kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Teljes terjedelmében égett egy autóbusz Kunbaracson egy buszmegállóban, kedd este. A lángok a buszmegállóra is átterjedtek. A kerekegyházi önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók két habsugárral és két vízsugárral oltották el a tüzet. Utasok nem tartózkodtak a járművön.

Kedd este Solton, a Védgát utcában, egy lakóház melléképületében elektromos vezetékek égtek, a tűz átterjedt a födémdeszkára is. A solti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépjármű letért az úttestről és árokba borult az 55-ös számú főút Baja és Csávoly közötti szakaszán, kedd éjjel. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A bajai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy személygépjármű árokba borult az 5-ös számú főúton, Kiskunfélegyháza térségében, szerda kora reggel. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Kedden egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz. 

Fotó: Kerekegyháza ÖTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap