Két személyautó ütközött össze Csávolyon - Megyei események

2021. április 29. 09:53

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy utánfutót vontató személykocsi és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz rohant egymásba tegnap kora reggel az 54-es főúton, Soltvadkert határában. Az ütközéstől mindkét jármű árokba csapódott, a busz az oldalára borult. Az autóban ketten utaztak, egyikük a roncsba szorult, őt a soltvadkerti önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek. A sérült életét azonban már nem lehetett megmenteni. A busz utasainak a tűzoltók segítettek elhagyni a felborult járművet. A balesetben öten megsérültek, őket a mentők kórházba szállították.

Egy kamion kidöntött egy villanyoszlopot Kecelen, a Nádas utcában, szerda délelőtt. A keceli önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek. Személyi sérülés nem történt.

Lajosmizse külterületén, ötven négyzetméteren hulladék égett, szerda délután. A lajosmizsei önkormányzati és önkéntes, valamint a ceglédi hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották, a környezetvédelmi hatóságot értesítették.

Két személyautó ütközött össze Csávolyon, az 55-ös számú főút belterületi szakaszán, szerda késő délután. A bajai hivatásos és a bácsbokodi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Kecskeméten egy közintézmény homlokzatáról vakolat hullott az úttestre és a járdára, szerda este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a meglazult vakolatot magasból mentő segítségével eltávolították, a területet kordonszalaggal elzárták. Személyi sérülés nem történt.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap