Egy áruházban csaptak fel a lángok Kiskunmajsán - Megyei események

2021. május 03. 08:07

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két személygépkocsi ütközött össze Balotaszálláson, a Meggyfa utca és a József Attila utca kereszteződésében, vasárnap délután. Az ütközés következtében az egyik jármű az oldalára borult. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Egy áruházban keletkezett tűz Kiskunmajsán, a Csontos Károly utcában, vasárnap este. A tűz egy raktárhelyiséget és annak tetőszerkezetét érintette, az üzlet eladóterét nem érte el a tűz. A kiskunmajsai hivatásos tűzoltók perceken belül a helyszínre érkeztek és két vízsugárral kezdték oltani a tüzet. Rövid időn belül megérkeztek a kiskunhalasi, a kisteleki, a ruzsai és a kiskunfélegyházai hivatásos, valamint a kiskunmajsai önkéntes tűzoltók is és együttes erővel, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a tetőszerkezeten négy vízsugárral és egy létrasugárral, míg a talajszinten három vízsugárral dolgoztak a lángok megfékezésén. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Vasárnap három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lehasadt, nagy méretű faág eltávolításához.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap