Füstölt egy családi ház tetőszerkezete Csengőd külterületén - Megyei események

2021. június 11. 09:12

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Madarason, az Erdélyi utcában egy lakatlan ház egyik szobájában összehordott szemét égett, csütörtök reggel. A bácsalmási önkormányzati és a bajai hivatásos tűzoltók tűzet egy vízsugárral eloltották. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Teljes terjedelmében égett egy két négyzetméteres kerti bódé Kiskunmajsán, a Lakosvár utcában, csütörtök délelőtt. A kiskunmajsai hivatásos tűzoltók a tűzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Egy személyautó égett Kecskemét külterületén, csütörtök délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a lángokat két vízsugárral megfékezték. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Feltehetően villámcsapás miatt füstölt több ponton egy Csengőd külterületén lévő családi ház tetőszerkezete, csütörtök délután. A kiskőrösi hivatásos és az önkéntes, valamint az akasztói önkéntes tűzoltók a lakóház és a melléképület találkozásánál tapasztaltak tüzet, amelyet két vízsugárral eloltottak. A tűzoltók öt gázpalackot vittek ki az épületből, amelyeket nem ért hőhatás. 

Csütörtökön egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket kidőlt fa, egy esetben összegyűlt csapadékvíz eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap