Tűzesetek és műszaki mentések

2021. június 21. 08:35

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 10 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Három gócban is tűz keletkezett Kéleshalom külterületén, vasárnap délelőtt. A helyszínen egy hektáron avar égett, melyet az ott tartózkodók kéziszerszámokkal eloltottak. A jánoshalmi önkormányzati, valamint a kiskunhalasi, kiskőrösi és kalocsai hivatásos tűzoltók a területen további két hektáron égő avart kéziszerszámokkal eloltották, valamint egy pótkocsin lángra lobbant tizenegy szénabálát erőgép segítségével leszedték, megbontották és a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Kecskeméten, a Szabadság térnél egy 1100 literes szelektív szeméttárolóban a szemét égett, vasárnap délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a lángokat egy vízsugárral megfékezték.

Egy kutya vízelvezető csőbe szorult Kiskunfélegyházán, a Tóth Kálmán utcában, vasárnap délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a megközelítőleg 3 méter hosszú csövet kibontották, és az állatot kimentették, akit a gazdájának átadtak. A bajba jutott eb kimentését követően az érintett csőszakaszt kordonszalaggal körbekerítették.

Szabadszálláson, a Balázspuszta tanyánál egy 15 négyzetméteres melléképület égett vasárnap délután. A szabadszállási önkormányzati és a kecskeméti, valamint a solti őrs hivatásos tűzoltói kiérkezésére a lánggal való égést a helyszínen tartózkodók megszüntették. A tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal az utómunkálatokat elvégezték.

Egy macska esőelvezető csőbe esett Kecskeméten a Kupa utcában, vasárnap délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kézi erő és kéziszerszám segítségével kimentették az állatot és átadták a tulajdonosnak.

Egy személygépjármű fának csapódott Jánoshalma térségében, az 5312-es út 29-es kilométerszelvényénél, vasárnap délután. Az eset során egy ember megsérült. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók a járműben lévő sérült személyt kézi erővel kiemelték. A tűzoltók a személygépjármű áramtalanítását követően a helyszínt átadták a mentőknek és a rendőrségnek.

Bácsalmáson, az Árpás vezér utcában egy száz négyzetméteres lakóépület konyhája és egy tároló helyisége égett, vasárnap este. A bácsalmási önkéntes, a bácsalmási önkormányzati, valamint a bajai hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották, valamint a helyszínt hőkamerával átvizsgálták. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Kecskeméten, a Csongrádi úton egy üres telken lévő gázcsonk megrepedt, enyhén szivárgott, vasárnap késő este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a gázszolgáltató szakembereivel közösen a szivárgást kéziszerszám használatával megszüntették. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy fakalodában 3 köbméter tűzifa égett Soltvadkerten, a Szentháromság utcában, ma kora reggel. A tüzet a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap négy esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez, valamint két esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő bejutáshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap