12 hektáros területen égett az erdő aljnövényzete Solt határában - Megyei események

2021. június 22. 12:25

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Bútorokat szállító kisteherautó és személyautó ütközött az 54-es számú főút Kecskemét és Jakabszállás közötti szakaszán, hétfő délelőtt. Az ütközés következtében az autó árokba hajtott. A balesetben egy ember megsérült. A műszaki mentést végző kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Gátéron, a Dózsa György utcában egy lakóépületben jelzett a szén-monoxid-érzékelő, hétfő délelőtt. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók légzőkészülék használata mellett rekonstruálták az esetet, és megállapították a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, értesítették a kéményseprőt. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő meglétének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Száraz növényzet és szeméttároló égett Solton, hétfő kora délután. A solti hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Erdő aljnövényzete, helyenként tuskósor égett körülbelül 12 hektáros területen Solt határában, hétfő délután. A tűz tanyákat is veszélyeztetett. A solti, a dunaújvárosi, a kiskőrösi, a paksi, a kalocsai, a kecskeméti és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával nyolc vízsugárral, kéziszerszámokkal és puttyonyfecskendőkkel fékezték meg a lángokat. 

Megközelítőleg száztíz négyzetméteres területen vegyes hulladék égett Vaskút külterületén lévő hulladéklerakó telepen, hétfő este. A bajai, a szekszárdi, a nagybaracskai és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal dolgoztak a lángok megfékezésén. A tűzoltók munkáját több erőgép is segítette. A tűz környezetében, több ponton méréseket végzett a katasztrófavédelmi mobil labor, ezek során sehol sem mutattak ki a lakosságra káros vagy veszélyes anyagot a levegőben. A tűzesetben senki nem sérült meg.

Hétfőn négy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap