Vihar okozta károk felszámolása - Megyei események

2021. július 01. 08:12

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 65 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy családi ház szuterénjében csőtörés miatt nagy mennyiségű víz gyűlt össze Baján, a Vasvári Pál utcában, szerda kora reggel. A bajai hivatásos tűzoltók a vizet szivattyú segítségével eltávolították.

Három személyautó volt érintett abban a balesetben, amely a 44-es számú főúton történt, Lakitelek határában, szerda délelőtt. A balesetben három ember megsérült. A tiszakécskei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett feszítővágó, feszítőhenger és pedálvágó segítségével szabadítottak ki az egyik járműből egy embert, akit átadtak a mentőknek. 

Száraz fű és szénaboglyák égtek Lajosmizse külterületén, szerda délután. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Bács-Kiskun megye területén átvonuló viharral kapcsolatosan több mint hatvan bejelentés érkezett a műveletirányításra, csütörtök hajnalig. Az első bejelentés szerda este fél tíz előtt futott be, amely szerint az 55-ös számú főút Pörböly és Baja közötti szakaszán fa úttestre dőlt. A vihar elsősorban Baját és a közelében lévő településeket érintette, ahol a szél fákat csavart ki, nagy méretű faágakat szakított le, amelyek úttestre, parkoló autókra, vezetékekre, épületekre dőltek, valamint érkezett bejelentés a szél által megbontott tetőszerkezetekről is. A tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolítják el a veszélyt jelentő fákat, a munkálatokat folyamatosan végzik, amint felszámolnak egy káreseményt, azonnal indulnak a következő címre. Továbbá érkezett még bejelentés Kiskunhalasról és Kecelről is.

Szerdán egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI Archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap