Ötszáz négyzetméteren égett a tarló Kalocsa szántóterületén - Megyei események

2021. július 28. 08:06

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy motoros lesodródót az úttestről és a motor, valamint a mellette lévő avar kigyulladt, az 53-as főút 61-es kilométerszelvényénél, kedden reggel. Az eset során egy ember megsérült, akit a mentők kórházba szállítottak. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. 

Mintegy ötszáz négyzetméteren égett a tarló, valamint tíz kockabálát is elért a tűz Kalocsa szántóterületén, kedden délelőtt. A kalocsai hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tarló tüzét és a kockabálákat felügyelet mellett elégették.

Egy társasházi lakás fürdőszobájában lévő szén-monoxid-érzékelő jelzett Kiskunfélegyházán, a Kalmár József utcában, kedd délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók légzőkészülék használata mellett rekonstruálták az esetet, és megállapították a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, értesítették a kéményseprőt. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő meglétének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Egy személygépkocsi árokba hajtott az 5-ös számú főút 100-as kilométerszelvényénél Városföld térségében, ma hajnalban.  Az eset során személyi sérülés nem történt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet kézi erővel visszatolták az útra, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Kedden két esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez, valamint egy esetben kérték a tűzoltók segítségét nagy méretű, letört faág eltávolításához.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap