Vihar okozta károk felszámolása - Megyei események

2021. augusztus 02. 07:58

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 79 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó az 5-ös számú főúton, Kecskemét térségében, vasárnap délelőtt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A tűzesetben egy ember megsérült, őt a mentők a helyszínen ellátták.

Egy hektáros területen száraznövényzet égett Dunapataj külterületén, vasárnap délelőtt. A kalocsai hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

Egy motorkerékpárossal ütközött össze egy személyautó Kecskeméten, a Műkerti sétányon, vasárnap délután. A műszaki mentést végző kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Kecskeméten, az Irsai Olivér utcában kis területen, erdő aljnövényzet izzott, vasárnap délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az izzást egy vízsugárral megszüntették.

Fenyves aljnövényzet égett Dunaföldvár külterületén, vasárnap délután. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal a tüzet eloltották.

Lajosmizsén, a Városháza téren egy trafó mellett lévő vezeték izzott, vasárnap éjjel. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók porral oltóval az izzást megszüntették, majd átadták a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek. Személyi sérülés nem történt.

Egy lakóautó és egy kisteherautó ütközött össze az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kecskemét térségében, vasárnapról hétfőre virradóra. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az egyik járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

Árokba sodródott két gépkocsi és az egyik jármű az oldalára borult az 51-es számú főút, Dusnok és Bátya közötti szakaszán, hétfő hajnalban. A kalocsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a felborult autót kerekeire állították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Bács-Kiskun megye területén átvonuló viharral kapcsolatosan közel nyolcvan esetben avatkoztak be a megye tűzoltói, a vihar okozta károk felszámolásánál. A megye több pontján a szél fákat csavart ki, nagy méretű faágakat szakított le, amelyek úttestre, parkoló autókra, vezetékekre, épületekre dőltek. A tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat, a munkálatokat folyamatosan végezték, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indultak a következő címre. 

Fotó: Tiszakécske ÖTP

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap